* * * UITGELICHT : Powerpoint presentatie "De 99 Schone Namen van Allah" * * *

dinsdag 13 februari 2007

Eh waay Samba!

Alioune Jaxass is een gefortuneerd familiehoofd, woonachtig in Rufisque. Samen met zijn drie vrouwen woont hij in hetzelfde grote huis in Quartier Millionaire.
Bij vrouw nummer één heeft hij een zoon genaamd Ibrahima.
Bij vrouw nummer twee heeft hij een zoon genaamd Moussa.
Bij vrouw nummer drie heeft hij een zoon genaamd Samba.
In het algemeen is een vrouw waarmee een polygame echtgenoot recentelijk is getrouwd, het meest geliefd bij de man in kwestie. In dit geval echter heeft vrouw nummer drie zo haar twijfels over de liefde van haar man voor haar èn voor haar zoon.

Het zit zo: Alioune heeft altijd de gewoonte om tijdens het avondgebed als extra soera Al-A'laa te bidden, dat is die soera die eindigt met "Souhoufi Ibrahima wa Moussa". Vrouw nummer drie heeft weinig sjoege van soera's. Ze is er van overtuigd dat haar man alleen houdt van (de zonen van) zijn andere twee echtgenotes. Huilend valt ze op haar knieën en vraagt haar man waarom hij zo doet. Alioune begrijpt er niets van. Vrouw nummer drie stort haar hart uit en Alioune besluit om de betreffende soera niet meer te reciteren tijdens het avondgebed.

Zo gezegd, zo gedaan. Als je praktiserend moslim bent, beste lezer, weet je net zo goed als ik dat je uit de macht der gewoonte vaak dezelfde soera kiest om te reciteren tijdens het gebed. Alioune is in deze geen uitzondering. Op een avond start hij de extra soera van het gebed, maar voor hij er erg in heeft, 'blijkt' het soera Al-A'laa. Het zweet breekt hem uit. Vrouw nummer drie staat achter hem en kucht luid:
"Hm!"
Maar Alioune gaat door.
"Hm!!"
Tot hij komt bij dat laatste vers: "Souhoufi Ibrahima wa Moussa..."
"Hm!!!"
"...wa Samba!"

gebaseerd op een mop, aangetroffen op seneweb.com/xaxataay

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeg 't maar

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.