woensdag 27 februari 2008

Flashback : Abdulwadûd als aksievoerder

Het is al eens ter sprake gekomen in een column bij de Nederlandse Islamitische Omroep op Radio 5 (zie deze link): ik heb een heel verleden als aksievoerder. Na wat graven in mijn persoonlijk archief heb ik wat beelden uit die tijd. Het zijn fragmenten van de reportage "18 Tage Freies Wackerland" die destijds (januari 1986) is gemaakt door een onafhankelijke mediagroep, de medien werkstatt franken e.V. uit Neurenberg.

Via bovenstaande player* zul je beelden zien van een bosbezetting om de komst van een Wiederaufarbeitungsanlage (WAA, een opwerkingscentrale voor hergebruik van nucleair afval) in het bos bij de dorpen Wackersdorf en Schwandorf (Beieren) te voorkomen.

Leuk om zulke beelden terug te zien, maar met mijn gezinsleven nú ben ik een stuk gelukkiger dan tóen in het chaotische wereldje van barricades. Die WAA is er overigens nooit gekomen.

UPDATE D.D. 25 MEI 2009: Het terrein is nu in gebruik door o.a. BMW, zie onderstaande luchtfoto van Google Earth :-)


*UPDATE D.D. 28 JANUARI 2013: Via onderstaande YouTube player kun je de gehele reportage "18 Tage Freies Wackerland" zien, gevolgd door een aflevering van "Monitor" (actualiteiten en achtergronden, 14 januari 1986). Het is een playlist van vier video's. Video no. 3 is het laatste deel van de reportage van de bovengenoemde mediagroep: vanaf ca. 4m29s word ondergetekende kort geïnterviewd (let alsjeblieft niet op mijn Duitse uitspraak :-).

www.youtube.com/playlist?list=PL2C82EC5E1887BEB2

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeg 't maar

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.