* * * UITGELICHT : Powerpoint presentatie "De 99 Schone Namen van Allah" * * *

zaterdag 2 februari 2008

Opgeruimd staat netjes


Polytheïsme van Europese bodem behoort tot een grijs verleden. Sporen zijn nog te vinden in de dagen van de week, de maanden van het jaar, namen van voetbalclubs, noem maar op. In de marge zijn nog Europese pré-christelijke polytheïstische religies actief in Europa (aanhangers van die religies zullen anders beweren).

VOODOO IS HOT EN ‘NATUURRELIGIE’ HAAR TOVERWOORD
Import poly’s zijn daarentegen hot. Met name ‘alternatievelingen’ staan open voor wat wordt gepresenteerd als Afrikaanse natuurreligies. De smooth operators van deze religies spreken zalvende woorden maar zijn in feite voodoo priesters. Zelfs mijn gemeente kent een voodoo beweging, jaren geleden heeft deze beweging op een avond een zaal gehuurd in een Vrije School om hun gedachtengoed uit te kunnen dragen. In een lokale krant is deze bijeenkomst toen aangekondigd.

GEÏNDIVIDUALISEERD POLYTHEÏSME
Een typisch moderne vorm van polytheïsme vind je tegenwoordig terug in de reclame. Denk maar aan de Gillette campagne voor een scheersysteem voor vrouwen die startte in 2001: Venus, "Reveal The Goddess In You". Het is een geïndividualiseerde vorm van polytheïsme waarbij al het goddelijke wordt betrokken op het (vrouwelijke) individu. "De Godin in jezelf", de slogan van een Apeldoornse winkel (zie foto), is direct geïnspireerd op de eerder genoemde Gillette campagne. Zoveel vrouwen, zoveel godinnen? Zal Dorothea Grantsaan van de Love Tree sekte (een personage uit de soap Goede Tijden Slechte Tijden) leuk vinden. Astaghfiroellah…

1
ISLAM IS COOL
Wij moslims hebben het dan maar makkelijk. Wij geloven dat er geen god is dan Allah en dat Mohammed (vrede zij met hem) Zijn boodschapper is. Eén God, the One and Only! Cool toch? Zelfs geen drieëenheid, maar gewoon één Schepper. Hij is niet verwekt, noch heeft Hij verwekt en Hij is niets of niemand in enig opzicht gelijk (naar 112:1-4)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeg 't maar

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.