* * * UITGELICHT : Powerpoint presentatie "De 99 Schone Namen van Allah" * * *

woensdag 8 augustus 2007

Koran op de molen (ziek heil)

Dat ik deze bijdrage inclusief onderstaand nieuwsbericht uit De Volkskrant ook in de categorie Humor van mijn weblog heb geplaatst, zal zeker wenkbrauwen doen fronsen. Maar ja, wat wil je? Als Obersturmbahnführer Wilders in alle ernst de koran vergelijkt met Mein Kampf van Adolf Hitler, dan kun je niets anders doen dan hartelijk lachen. Het moge nu helemaal duidelijk zijn dat Wilders niet serieus genomen moet worden. Zijn boodschap hoort eerder thuis op een smerig podium waar derderangs stand-up comedians onderuit gaan door eigen opwinding. Ziek heil, ziek heil, ziek heil!

www.volkskrant.nl/binnenland/article451302.ece/Wilders_verbied_de_Koran,_ook_in_moskee

Wilders: verbied de Koran, ook in moskee

Van onze verslaggeefster Sara Berkeljon

AMSTERDAM – Geert Wilders wil de Koran verbieden. Dat schrijft de fractievoorzitter van de Partij voor de Vrijheid vandaag in een ingezonden brief in de Volkskrant. De politicus vergelijkt het islamitische heilige boek met Mein Kampf van Adolf Hitler. Dat boek mag in Nederland sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog niet meer worden verkocht. Wilders over de Koran: "Verbied dat ellendige boek zoals ook Mein Kampf verboden is!"

De vergelijking met het nationaal-socialistische geschrift gaat overigens niet helemaal op, licht Wilders telefonisch toe. Zo mag Mein Kampf op universiteiten worden behandeld, is het bezit ervan niet strafbaar en is het boek in diverse bibliotheken te lezen.

De Koran als studieobject wil Wilders nog wel toestaan, maar daar blijft het bij: "Een verbod is een verbod. Dus moet niet alleen verkoop, maar ook gebruik in moskeeën en bezit in huiselijke kring worden bestraft. Als dat in de huidige wetgeving niet kan, moet er een nieuwe verbodsbepaling komen."

De politicus wil op die manier een signaal afgeven aan radicale moslims die de Koran zouden gebruiken om geweld te legitimeren. Als voorbeeld haalt hij 'de overvallers' van Ehsan Jami aan. Zij sloegen de voorzitter van het Comité voor afvallige moslims zaterdag in elkaar, vermoedelijk vanwege zijn controversiële uitspraken over de islam. Volgens Wilders vonden de daders in de Koran een excuus Jami te molesteren.

"Genoeg is genoeg", schrijft de fractievoorzitter. Nadat hij tijdens de verkiezingscampagne de toename van het aantal moslims in Nederland een 'tsunami' noemde, en na zijn pleidooien voor een stop op de bouw van moskeeën en voor een algeheel boerkaverbod, richt de politicus zijn pijlen nu op de Koran: een 'fascistisch boek', aldus Wilders.

Hij zal voor zijn voorstel geen Kamermeerderheid krijgen, beseft de PVV-voorman. "Helaas worden onze voorstellen wel vaker met 141 tegen 9 stemmen verworpen. Maar als ik me daardoor zou laten leiden, kan ik er beter meteen mee stoppen. Dit boek zet aan tot haat en moord, en past daarom niet in onze rechtsorde. Als moslims willen participeren, moeten ze afstand nemen van deze Koran. Ik zie in dat dit veel gevraagd is, maar we moeten stoppen met het doen van concessies."

Genoeg is genoeg: verbied de Koran
(een opiniestuk door Geert Wilders in De Volkskrant)

Geert Wilders slaat door
(een commentaar van De Volkskrant op het opiniestuk)

UPDATE 15 AUGUSTUS 2007:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeg 't maar

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.