* * * UITGELICHT : Powerpoint presentatie "De 99 Schone Namen van Allah" * * *

woensdag 27 juni 2007

Bezinning, wanneer dan ook

De Senegalese mediagroep Excaf beheert vier radiostations die uitzenden op de FM band in Senegal èn via het internet (Dunyaa FM, Soxna FM, Love FM en Al Hamdoulilah FM). Daarnaast exploiteert zij sinds kort een commerciële televisiezender genaamd Radio Dunyaa Visions (RDV).

Wij stemmen thuis hier in Zutphen meestal af op Soxna FM. De zender staat bol van de muziek, da's leuk. Regelmatig worden de liedjes onderbroken voor wéér een luisteraar die de groetjes wilt doen, da's minder. Maar ach, zo krijgen we Senegalese ambiance live in onze Nederlandse huiskamer.

In haar programmering vergeet Soxna FM zelfs niet momenten van bezinning in te bouwen. Rondom de gebedstijden (vijf keer per dag dus) klinkt er zikr op de 99.9 FM. Ook worden reclames uitgezonden, maar vaak zijn dat niet meer dan producten die door Excaf zelf worden gedistribueerd. In onderstaand radiofragment hoor je achtereenvolgens reclames voor Excaf computers en voor een lustopwekkend middel (Ngooro Keng 'Stevige jongen', een afrodisiacum dat exclusief verkrijgbaar is bij Fitness Body Training Excaf).

Na dit (reclame)blok komt de muziek weer aan bod in het muziekprogramma Mbalax Sapparal, gepresenteerd door DJ Salim. Er is zelfs tijd voor bezinning in zijn welkomstwoord: DJ Salim vergeet dan niet om Allah te loven en zijn respect uit te spreken voor de engelen en de profeten. Detail: hoewel het programma mbalax (typisch Senegalese muziek) bevat, worden DJ Salims welkomstwoorden ondersteund met gnawa muziek uit Noord-Afrika. Apart!

Luister via onderstaande player naar het genoemde radiofragment
van Soxna FM (opnamedatum 25 juni 2007, 20.12 – 20.26 uur GMT).

00'00" Soxna jingle
00'32" Reclame computer, te verkrijgen via Excaf.com, merk wordt niet genoemd
01'27" Reclame Ngooro Keng, te verkrijgen via DunyaaFM / Fitness Body Training Excaf
03'10" Soxna jingles (inclusief sketch van de komiek Kader in het Frans)
08'32" Générique/Herkenningsmelodie van Mbalax Sapparal (gnawa )
11'12" Begroeting door DJ Salim
14'00" Einde opname

www.wat.tv/audio/soxnafm-25juin2007-22h12-22h26-casl_2fvj1_.html


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeg 't maar

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.