donderdag 25 januari 2007

Yamba.sn

Misbruik van religie komt voor in verschillende gedaantes. Neem nu het volgende bericht, afkomstig van Lesoleil.sn, dat ik heb gevonden op Seneweb.com. Typisch een verhaal over vorm en inhoud.

www.lesoleil.sn/article.php3?id_article=20825
www.seneweb.com/news/article/8119.php

Samengevat komt het bericht hier op neer:

Woensdag 24 januari 2007

VANGST VAN 60 KG MARIHUANA IN DIOURBEL. DE NAAM VAN DE PROFEET (VZMH) STAAT OP DE VERPAKKINGEN OM DE POLITIE TE MISLEIDEN.

Diourbel – De politie van de hoofdstad van de Senegalese provincie Baol heeft de hand weten te leggen op een enorme hoeveelheid ‘yamba’ (marihuana): 60 kg verdeeld over 40 blokken van elk 1,5 kg. De drugshandelaren hebben getracht hun waar te maskeren door de verpakking van elk blok te voorzien van hetzelfde opschrift: de naam van de profeet Mohammed (vzmh) in Arabisch schrift. Zij liepen in een val van de politie toen ze in de nacht van 22 op 23 januari jongstleden met paard en wagen door de straten van Diourbel reden. [einde samenvatting nieuwsbericht]

Het laatste wat drugshandelaren hier in het Westen zouden doen, is kiezen voor een gelijksoortig opschrift voor de verpakking van hun koopwaar. Het zou dan immers juist uitnodigen tot nadere inspectie. Alles wat Arabisch is of lijkt, lijkt hedentendage verdacht. Hoe dan ook, de verdachten aangehouden in Diourbel hebben incha Allah op de Laatste Dag heel wat uit te leggen…

CORRECTIE: Op de Laatste Dag valt niets uit te leggen. Op die Dag zullen alle ledematen en lichaamsdelen van elk mens getuigen en zal de rekening worden opgemaakt.

zie o.a. soera Ar-Rahmaan 55, aya’s 37 tot en met 45 en soera Al-Haqqa 69, aya’s 13 tot en met 37

zie ook mijn log Aya onder de loep [17:36] van 20 januari 2007

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeg 't maar

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.