zaterdag 24 juni 2006

Structuur (I)

Het is nu zo’n vier maanden na het laten van de ritalin/methylfenidaat. EYE Q visolie heb ik mij toch niet kunnen veroorloven, dus daar ben ik inmiddels ook al mee gestopt. Mijn ADHD heeft nu in zekere mate vrij spel, maar wordt in toom gehouden door aan de ene kant de structuur van het gezinsleven en aan de andere kant de structuur van islam, en met name die vijf dagelijkse gebeden (salaat).
structuur structuur structuur structuur structuur structuur
Echter, soms is de chaos in mijn hoofd zo groot, dat ik vergeet hoeveel gebedsdelen (rakaat) ik heb gebeden. Ook kan het gebeuren dat ik bezig ben met mijn smeekgebeden (doa’s) terwijl het plots door mijn hoofd schiet van "Hè, ben ik nú al klaar met de salaat?" (doa’s spreek je immers uit na de salaat verricht te hebben).
structuur structuur structuur structuur structuur structuur
Kortom: ik ben er vaak ‘niet bij’. Dat geldt voor de salaat, maar ook voor dagelijkse bezigheden. Terug naar de ritalin dan maar? Voor geen goud! Ritalin heeft bij mij voor een fysiek ongemak gezorgd dat druk legt op mijn hele wezen en dus ook op mijn gezin(sleven). Het is een ongemak waarvan mijn psychiater nota bene heeft verzuimd mij op de hoogte te stellen, een ongemak dat niet staat vermeld in de bijsluiter van de methylfenidaat die ik heb geslikt (merk: Sandoz). Bij navraag her en der blijkt dat dat ongemak een ‘bekende’ bijwerking is van ritalin. Fijn om te weten, ja…
structuur structuur structuur structuur structuur structuur
Echter, nu het zo’n vier maanden geleden is dat ik ritalin heb gelaten voor wat het is (troep), is het fysieke ongemak nog steeds daar. Met rede vraag ik mij daarom af, of het wel een bijwerking genoemd kan worden. Heeft ritalin niet meer kapot gemaakt dan me lief is (voorgoed)?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeg 't maar

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.