* * * UITGELICHT : Powerpoint presentatie "De 99 Schone Namen van Allah" * * *

dinsdag 24 maart 2009

Muziekblogger Ylow, van alle markten thuis.

YLOW.BLOGSPOT.COM : GRABBELTON

Muziekblogger Ylow is van alle markten thuis. Afrika, Europa, Azië, noem maar op. De zgn. rips van afgeragde LP’s en dito cassettes komen werkelijk overal vandaan.

SEE COVER FOR INFO Ja, Ylow is van alle markten thuis. Maar waar de ‘koopwaar’ vandaan komt? "See cover for info" zegt deze muziekblogger wanneer ze het ook niet meer weet. Waarom dan zo’n LP of cassette geplaatst? Ylow gaat zuiver en alleen af op haar eigen luisterervaring. Is het voor haar een aural pleasure (een knipoog naar Myke Weiskopf, zie mijn bijdrage van 23 februari jl.) dan wordt het gedeeld met de bezoekers van haar weblog.
"I have no idea who this is… Any help is, of course, appreciated… I really enjoyed (& recommend) this album – I recommend you turn it up loud!! Enjoy!"...
...is het commentaar dat ze geeft bij de plaatsing van een unknown album, ze heeft geen flauw idee waar deze ‘Album-6′ vandaan komt, hoe de zanger heet en wat de titels zijn. ylow.blogspot.com/2008/02/album-6.html Dit is deze grote onbekende:
GOOGLE FOR MORE INFO Is Ylow de afbeelding van de Kaaba op de cover niet opgevallen? Dat zou een clue kunnen zijn :-) De informatie op de cassette lijkt op het eerste gezicht in het Arabisch. Ik probeer de woorden te lezen maar raak regelmatig de draad kwijt, omdat vele letters er net iets anders uitzien dan in het Arabisch. Na wat online onderzoek kom ik erachter dat deze cassette afkomstig is uit Pakistan. De zanger heet Abdur Rauf (a.k.a. Abdur Raoof of Abdur Raoof Raoofi) en blijkt een gevierd zanger van religieuze gezangen, islamitische nasheeds of naat. Rehmat Gramophone House (RGH, de maatschappij die deze cassette heeft uitgegeven) was vroeger het label van de wereldberoemde Pakistaanse zanger Nusrat Fateh Ali Khan.
Ik deel mijn bevindingen met Ylow door een commentaar te plaatsen ylow.blogspot.com/2008/02/album-6.html?showComment=
1237721160000#c3535478160609570928
Dan ga ik verder op onderzoek uit, benieuwd naar de titels van deze cassette.

ABDUR RAUF, RGH Cassette Vol. 6 Op Apnamela.com vind ik het merendeel van de tracks van Album No. 6. De eerste track van kant B "Asiyon ko dar tumhara" ontbreekt op Apnamela.com (page doesn’t exist or under construction) maar die track heb ik via Beemp3.com gauw getraceerd.

Via onderstaande WAT.tv webpagina kun je naar deze cassette luisteren. [UPDATE D.D. 20 MEI 2013: onderaan deze bijdrage vind je de laatste track van kant B "Meta meta mai here" in een player. Helaas is het bij WAT.tv niet mogelijk een playlist in zijn geheel te embedden] Voor de goede orde: de scan van de cover zichtbaar in de player is nog wel afkomstig van Ylow.blogspot.com maar de audio komt van Apnamela.com en Beemp3.com, daar de geluidskwaliteit van deze files aanmerkelijk beter is dan de doffe sound van de cassette rip waar Ylow zo op gezweet heeft… Bon écoute!

PLAYLIST
www.wat.tv/abdulwadud#playlistextended/2271167

AFZONDERLIJKE TRACKS
Kant A :
Introductie
Track 1 Hamd-e-bari talha
Takbier
Track 2 Main muddat se es aas
Takbier
Track 3 Hum ghulamon ka rakhna
Takbier
Track 4 Khuda ki azmatain kia hain
Takbier
Kant B :
Track 1 Dekh ke jis ko ji nahin
Takbier
Track 2 Mere sarkar har wele
Takbier
Track 3 Asiyon ko dar tumhara
Takbier
Track 4 More ji mein hai kab se
Takbier
Track 5 Meta meta hai mere


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeg 't maar

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.