dinsdag 30 maart 2010

Soera Ar-Rahmân door Mahmoud Ali al-Banna

Gisteren ben ik begonnen met het downloaden van een complete koran in mp3 formaat (3,92 Gb 128 Kbps). De recitatie door Mahmoud Ali al-Banna is in een tadjwied stijl: een langzame manier van reciteren waarbij de qaari (recitant) zijn tijd neemt, elke aya (vers) komt tot zijn recht. Ik heb gezocht naar een qaari wiens tadjwied voordracht is opgenomen zonder galm. Veel koranrecitatie geeft de indruk opgenomen te zijn in een grote ruimte, dat kan mooi zijn, maar het schept ook een afstand tussen de qaari en de luisteraar. Een voorbeeld:

Luister via deze player eens naar een opname (met veel galm) van soera Ar-Rahmân, gereciteerd door Abdulbaset Abdessamad, een koranhoofdstuk dat op mijn weblog al meerdere keren de revue is gepasseerd (bron: Archive.org).

De opnames van Mahmoud Ali al-Banna zijn andere koek.
Door het ‘droge’ geluid van de opname lijkt de qaari Mahmoud Ali al-Banna dichtbij te zijn, niet ergens ver weg in een grote moskee of een hal. Zo komt de Boodschap mash’Allah dírect mijn hart binnen… klik op de onderstaande link om de genoemde opname te kunnen beluisteren:

en.islamway.net/recitation/41956

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeg 't maar

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.