vrijdag 5 september 2008

Abdulwadûd Louws te gast in OBA Live (Radio 5, 747 AM, di 9 sep 2008, 19-21 uur)

PERSBERICHT NMO (via Nieuwsbank.nl)

Gasten OBA Live op Radio 5 (NIO/NMO)
Dinsdag 09 september 2008
19.00-21.00 uur


Talkshow met gasten, discussies en live muziek rechtstreeks vanuit OBA (Openbare Bibliotheek) in Amsterdam. Presentatie: Hatice Kursun

Hoofdgasten: Herman Beck en Gerard Wiegers zijn beiden hoogleraar godsdienstwetenschap, in het bijzonder van de islam, aan respektievelijk de Universiteit van Tilburg en de Radboud Universiteit Nijmegen. Zij zullen praten over hun boek Moslims in een Westerse samenleving.

In de rubriek Islamitische canon over boeken die ogen opendoen vertelt voorzitter Abdou Bouzerda van AEL-Nederland.

In de ramadanrubriek Mijn 1e ramadan spreekt Abdulwadûd Louws, die de islam in Senegal ontdekte en nu al 12 jaar zelf moslim is.

Schrijver Rashied Novaire vertelt over zijn boek Afkomst. Lange tijd zag het ernaar uit dat Novaire professioneel danser zou worden – maar hij koos voor het schrijverschap. Negentien jaar oud debuteerde hij met de verhalenbundel Reizigers in Cairo. Dans en beweging bleef een thema in de boeken van Novaire, die al werd genomineerd voor de Librisprijs.

Curator Robert Kluivert zal praten over de tentoonstelling Niemandsland in het Haagse cultureel centrum Het Gemak. Niemandsland gaat over de Palestijnse identiteit.

Rondetafelgesprek: ramadan staat voor samenzijn en nestwarmte, voor een gemeenschap die samen vast en samen het vasten breekt. En dus ook voor sociale druk. Een discussie over de dilemma’s van ramadan met onder anderen Nourredine van Steenvoorden (voorzitter Poldermoskee), Loubna Berrada (ex-moslima) en ahmadiyya-moslim Rashaad Badloe.

Live muziek: De Turkse muziekgroep Sufi Ensemble Tevazu (opgericht 2001) combineert klassieke Turkse muziek met de rijke soefi-cultuur. Tevazu is uitgegroeid tot een van belangrijkste soefi muziekgroepen in Nederland en de aangrenzende landen.

OBA Live: Elke werkdag van 19.00-21.00 uur, afwisselend verzorgd door LLink, NMO/NIO, IKON en HUMAN. Actuele inhoud: www.obalive.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeg 't maar

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.