zondag 20 juli 2008

Komkommertijd: smakelijk eten


GEEN SMOESJES De ramadan komt eraan, begin september a.s. incha Allah. Opnieuw word ik eraan herinnerd dat ik mash’Allah niet ten volle kan genieten van deze vastenmaand door mijn medicatie in verband met mijn ADHD. Mijn werkbare dosis methylfenidaat doet nu al heel lang goed werk, maar in het verleden was dat wel anders.

GEEN EXCUUS Hoe verleidelijk het ook is om te schuiven met de innametijden van je medicijnen om zo wel met de ramadan mee te kunnen doen, doe ‘t niet – welke medicijnen je ook slikt, tegen welke aandoening of ziekte dan ook. Jouw gezondheid staat op de eerste plaats! Ben jij moslim(a) en gebruik je net zoals ik ook medicijnen tegen ADHD, gebruik het bovenstaande teletekstbericht dan niet als excuus om toch mee te vasten met de smoes "Zie je, deskundigen vinden het ook maar verkeerd spul" (ja, ik ken mijn pappenheimers).

NIET GEZOND Zelf heb ik geen ervaring met een medicijn als Concerta, dat is methylfenidaat dat je éénmaal per dag inneemt (gereguleerde afgifte). Het lijkt mij dat wanneer je zo’n pil inneemt vóór aanvang van het vasten (heel vroeg in de ochtend) dat het dan niet werkt tot aan het moment dat het vasten verbroken mag worden. Trouwens, een pil dat op regelmatige basis de werkzame stof afgeeft TERWIJL JE NIET EET OF DRINKT, is ook niet gezond! Raadpleeg bij twijfel je huisarts of de arts die je de medicijnen voorschrijft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeg 't maar

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.