* * * UITGELICHT : Powerpoint presentatie "De 99 Schone Namen van Allah" * * *

dinsdag 20 mei 2008

Moslimonderzoek IISW : Zum @#% kotzen!

een teiltje
Waar halen al die onderzoekers in Gods naam de gore moed vandaan om op basis van hun zo heilige methodes even te concluderen hoeveel moslims er wel of niet in den lande zijn?

INQUIÈTUDE Het CBS (oktober 2007) zegt dat er 850.000 moslims in Nederland zijn, dat was op basis van een enquete waarbij mensen zelf kunnen aangeven tot welke kerkelijke gezindte zij zich rekenen, waarbij islam een keuzemogelijkheid was. Over zo’n enquete maak ik mij grote zorgen, want wie kan mij vertellen hoeveel mensen daadwerkelijk met dat onderzoek hebben meegedaan? En hoe representatief is deze groep mensen dan? Vraagtekens, vraagtekens…

MISSELIJKHEID Onderzoeker Anand Blank van het IISW (Instituut voor Integratie en Sociale Weerbaarheid) maakt het nog bonter. Op basis van bezoekersaantallen van verschillende moskeeën concludeert hij (en de zijnen, sociaal psycholoog Jan Pieter van Oudenhoven en arabist en islamkenner Fred Leemhuis) dat Nederland maar 200.000 "praktiserende moslims" kent. @#%^&**<>":PO!~@3%! Wanneer dringt het nu eens tot jullie botte koppen door: GELOVEN EN PRAKTISEREN DOE JE NIET ALLEEN IN DE MOSKEE. Elke plek waar een moslim zijn gebed verricht is een moskee. Zijn de onderzoekers ook bij moslims thuis geweest? Woonkamers, achtertuinen, dáár wordt gepraktiseerd, dáár wordt óók gebeden.

allochtonen.web-log.nl/allochtonen/2008/05/slechts-200000.html
www.depers.nl/binnenland/115697/Minder-moslims-dan-gedacht.html

AANBIDDING Praktiseren uit zich niet alleen in het vijf maal per dag – thuis of in de moskee of na een symbolische reiniging in je ziekenhuisbed – verrichten van het gebed (de salaat). Er zijn ook vormen van aanbidding als zikr bijvoorbeeld. Zikr is het gedenken van Allah en dat kun je met of zonder gebedsketting waar dan ook verrichten. Staand. Zittend. Liggend op je zij. Lees tenslotte mee vers 191 uit hoofdstuk Ali-’Imraan van de Heilige Koran:
"Degenen die Allah gedenken terwijl zij staan en zitten en op hun zij liggen en nadenken over de schepping van de hemelen en de aarde, (zeggend:) ‘Onze Heer, U heeft dit (alles) niet voor niets geschapen, glorie zij U, bescherm ons dus tegen de bestraffing van de Hel’."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeg 't maar

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.