maandag 31 maart 2008

SAMEN VERDER BOUWEN : De speech van Rob Lezer (synagoge Zutphen)www.youtube.com/watch?v=l6UizdF3smg

Via bovenstaande YouTube player kun je luisteren en kijken naar de speech van Rob Lezer (synagoge Zutphen), hij is de voorzitter van het Nederlands-Israëlitisch Kerkgenootschap Stedendriehoek. Deze speech is gehouden tijdens de manifestatie ‘Samen verder bouwen’ (zondagmiddag 30 maart 2008).

Rob Lezer brengt in deze speech een verklaring over van hoofdrabbijn Jacobs. De slotwoorden van deze verklaring luiden als volgt:

"Ik ben tegen de vergelijking met de Tweede Wereldoorlog. Of die vergelijking nu wordt gebruikt voor, door of tegen de islam, maakt voor mij niet uit. De systematische uitroeiing van joden, louter en alleen vanwege hun jood-zijn, is helaas tragisch genoeg uniek en dient niet te pas en te onpas gebruikt te worden, ware het alleen al omdat het de overlevenden pijn doet. Was getekend, rabbijn Jacobs."

Deze woorden lijken een reactie op o.a. de eenmansactie van de Zutphenaar Joris Jochemsen, die tijdens een anti-Wilders manifestatie pamfletten heeft uitgereikt waarin de ideeën van Wilders worden vergeleken met die van Hitler.

"Op de pamfletten die Jochemsen bij zich had stonden uitspraken van Wilders en andere PVV'ers, waarbij de Zutphenaar de woorden islam en moslims had vervangen door jodendom en joden. Dan krijg je teksten als 'Ik ontzeg niemand een gezinsleven. Ook joden niet. Ze mogen trouwen, ze mogen samenwonen. Alleen niet in Nederland'. Het doet meteen denken aan de anti-joodse wetgeving uit Hitlers Derde Rijk." [Stentor.nl]


Alle "Samen Verder Bouwen" video's zijn ook samengebracht in één YouTube playlist:  www.youtube.com/playlist?list=PLvhFm6jRw1qoPde-WVxYOOO40GdzLtb9o

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zeg 't maar

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.